לראות את הלבן שבשולחן

    אלישבע גליקסברג 14 Comment on לראות את הלבן שבשולחן
    9:42
    03.05.24
    הרב אייל אונגר No Comments on למה חשוב לי לדעת מה חושבים עליי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    גיצי המדורות ופיח העשן המיתמר מראש כל גג, הם מבשרי עונת השמחות, אשר נפתחת רשמית ומגיעה לשיאה בחג השבועות.

    אין כמו בחירת הצבע הלבן, לבטוי קדושת חג השבועות על כל סממניו. בין אם מדובר בסעודה חגיגית, קידוש חלבי או מזנון אווירה, זוהי אופציה אופטימלית לעורכים ולמתארחים, לחוות את זמן ההתכנסות סביב השולחן, כשלכל אלמנט יש מסר משלו

    ניהול ההפקה סטיילינג וכתיבה: אלישבע גליקסברג

    צילום:דניאל לילה

    עיצוב המתאים לכל סוגי השולחנות (סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום: דניאל לילה)

    אירוח ראשון
    שולחן חג,הגשה אישית

    הצבע הלבן יוצר מרחב, מאיר את החלל ומתמזג עם כל פיגמנט. בעוד שבכל אירוח הוא יתקבל בברכה, בחג השבועות יתווסף לו ערך רוחני, אשר יזכיר לכולם גם בעת האוכל-לשם מה התכנסנו היום.
    התכלת ביהדות מקבל משמעות שרק מתבקשת להשתלב במניפה, והשיבולת, מספרת את הסיפור שלה מבלי צורך להוסיף יתר על המידה.
    סגנון העיצוב:
    נקי ומינימליסטי, תוך מתן דגש עיצובי לאלמנטים המשתייכים רעיונית, מבלי לשכוח להותיר מקום למאכלים ותקרובות.
    מרכז השולחן:
    סט סידורי פרחים, במיתאר אובאלי שטוח, המתמזג ולא משתלט, מתוך התחשבות מוצהרת בסועדים.
    עריכה:
    • על מפת בד קרפ-סאטן (הזול יותר במשפחת הסאטנים)הנחתי פלייסמנט תחרה תכלת, שמעבר לתוספת פיגמנטציה, הוא ממקד את העריכה האישית.
    • כוס קריסטל על רגל ,ממוקמת מימין לצלחת ומונחת ע"ג רבוע תואם לפלייסמנט
    • צלחת לבנה בלתי מדוגמת, כשקו המיתאר העגול יוצר ענין עם שאר האלמנטים הגאומטריים
    • מפית סאטן לבנה(ניתן גם ממפית חד פעמית) בקיפול כיס אלכסוני, מונחת משמאל לצלחת, כשהסכו"ם במנח אלכסוני מפתיע
    • שלישיית שיבולים מאוגדים בסרט אורגנזה תכלת, מונחים ע"ג הצלחת בשליש ולא באמצע(קומפוזיציה בלתי טריוויאלית)

    מרכז שולחן מתמזג ולא משתלט (סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום: דניאל לילה)

    מרכז שולחן מתמזג ולא משתלט (סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום: דניאל לילה)

    במבט על, ניתן להתרשם ממשחקי הקומפוזיציה (סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום: דניאל לילה)

    במבט על, ניתן להתרשם ממשחקי הקומפוזיציה (סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום: דניאל לילה)

    הרכבת מרכז השולחן הגדול, שלב אחר שלב
    חשוב לציין שהפרחים בכתבה , הינם בגדר המלצה ולצורך השראה בלבד. ניתן להמיר את הירק, פרחים וכלי הקיבול הספציפיים, באלמנטים מצויים וזמינים במחיצתכם.

    החומרים הדרושים:

    • כלי קיבולי אובאלי במיתאר סירה
    • קובית ספוג לפרחים חיים (חנויות פרחים ומשתלות)
    • קאטר
    • מספריים
    • מהדק סיכות
    • ספריי ברק לעלים (חנויות פרחים ומשתלות)
    הירק הדרוש:
    • ענף שרך אור
    • 2-3 אקליפטוס מקור
    • 3 עלי מגינית
    הפרחים הדרושים:
    • 3 כותרי שושן צחור במצב חצי פתוח
    • 3-4 ענפי קמפונלה (פעמונית) לבנה
    • 5 ראשי שיבולים
    ההכנה:

     

    • חתכי קובית ספוג פרחים, בגודל 10 ס"מ X10 ס"מ ובגובה 3 ס"מ
    • מלאי קערת מים, הכניסי את הספוג לקערה עד שישקע מעצמו, הוציאי ונערי את שאריות הטיפות
    • הניחי את הספוג בצידו השמאלי של הכלי
    • הוסיפי עלה מגינית שלם בקו אלכסוני
    • גלגלי את שני עלי המגינית הנוספים, הדקי ושזרי אותם לצד העלה הקיים
    • מלאי את פני שטח הספוג בירק אקליפטוס מקור ושרך אור, גזרי בגובה שיתמר מעט משְפת הכלי
    • הוסיפי את השיבולים במקביל לעלי המגינית השמאליים
    • מקמי את שלושת כותרי השושן צחור בטווח האמצע/שליש
    • שזרי את פרחי הקמפונלה(פעמונית) בין עלי האיקליפטוס

     

    מיקום עלה המגינית, מתווה את הקומפוזיציה הכללית של הזר(סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום: דניאל לילה)

    מרכיבי הסנטר פיס (סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום: דניאל לילה)

    מיקום עלה המגינית, מתווה את הקומפוזיציה הכללית של הזר(סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום: דניאל לילה)

    מיקום עלה המגינית, מתווה את הקומפוזיציה הכללית של הזר(סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום: דניאל לילה)

     

    הוספת שני עלי מגינית, המגולגלים בחלקם העליון ומחוזקים בהידוק (סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום: דניאל לילה)

    הוספת שני עלי מגינית, המגולגלים בחלקם העליון ומחוזקים בהידוק (סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום: דניאל לילה)

    מילוי פני הכלי בעלי אקליפטוס מקור ושרך אור(סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום: דניאל לילה)

    מילוי פני הכלי בעלי אקליפטוס מקור ושרך אור(סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום: דניאל לילה)

      נעיצת השיבולים בקו אלכסוני , מקביל לעלי המגינית שבשמאל

    נעיצת השיבולים בקו אלכסוני , מקביל לעלי המגינית שבשמאל

    שילוב כותרי השושן צחור בטווח שבין החצי לשליש הזר(סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום: דניאל לילה)

    שילוב כותרי השושן צחור בטווח שבין החצי לשליש הזר(סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום: דניאל לילה)

     

    הכנת מרכז השולחן המיניאטורי, שלב אחר שלב
    החומרים הדרושים:

    • כלי קיבול תואם לכלי הגדול
    • מספריים
    • 15 ס"מ סרט רפיה
    • 15 ס"מ סרט אורגנזה תכלת

    הירק הדרוש:


    • עלה מגינית

    הפרחים הדרושים:


    • ענף פרחי קמפונלה(פעמונית)
    • צרור שיבולים

    ההכנה:

    • קפלי את העלה לשניים, גזרי את חלקו התחתון במיתאר הכלי
    • הניחי את העלה על שפת הכלי
    • אגדי את השיבולים בסרט הרפיה
    • הוסיפי את הפרחים לזר השיבולים וקשרי בסרט אורגנזה
    • הניחי את הזר במאוזן על עלה המגינית
    • מקמי את הזר המיניאטורי מימין לזר הגדול

     

    הנחת העלה בזיוות מעניין , והתשתית להכנת הזר המיניאטורי(סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום: דניאל לילה)

    הנחת העלה בזיוות מעניין , והתשתית להכנת הזר המיניאטורי(סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום: דניאל לילה)

    מנח מאוזן אך בעל עניין... (סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום: דניאל לילה)

    מנח מאוזן אך בעל עניין… (סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום: דניאל לילה)

    אירוח שני- מזנון/בר להגשה עצמית

    נתמיד באותה מפה, מפיות וכלים. כל מה שמשתנה זה אופן העמדת אלמנטים.
    קוקטייל הפרחים מוסיף כתמי צבע רכים, המחמיאים לבסיס הלבן.
    סגנון העיצוב:
    עכשווי, סימטרי, מתאים למזנון טעימות ,בר משקאות או אירוח המשלב הגשה אישית ועצמית.
    אייטם עיצובי:
    זרים מיניאטוריים באגרטל דמוי כוס קוקטייל
    עריכה:
    מפת קרפ סאטן לבנה, מפיות סאטן לבנות בקיפול זהה לשולחן הראשון.הכנסת הסכום לכיס המפית ועיטור בקיטומי נץ החלב.

    הרכבת הזרים המיניאטוריים:
    החומרים הדרושים:
    • כלי קיבול אישיים שקופים
    • קאטר
    • סרט רפיה
    הפרחים הדרושים:
    • לימוניום סגול(פרחי מילוי)
    • נץ החלב(אינו זקוק למים)
    • שיבולים
    ההכנה:
    • קטמי את גבעולי הפרחים והשיבולים לגובה רצוי
    • אגדי את הלימוניום,נץ החלב והשיבולים לבוקט
    • חזקי באמצעות קשירת סרט רפיה
    • הוסיפי גבעול שיבולת לכל קוקטייל (אשליית קש שתיה)

    מתאים לפינת אווירה, שולחן חג, בר או מזנון(סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום: דניאל לילה)

    מתאים לפינת אווירה, שולחן חג, בר או מזנון(סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום: דניאל לילה)

     גוונים רבים ללבן, שילובם מהווה הרכב מנצח. (סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום: דניאל לילה)

    גוונים רבים ללבן, שילובם מהווה הרכב מנצח. (סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום: דניאל לילה)

    זר עמיד, אינו דורש טיפול מיוחד ומחמיא לכל סביבת אירוח(סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום: דניאל לילה)

    זר עמיד, אינו דורש טיפול מיוחד ומחמיא לכל סביבת אירוח(סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום: דניאל לילה)

    בת האביזרים בשטח, באופן שישווה תחושת עומק ומימד(סטיילינג: אלישבע גליקסברג צילום: דניאל לילה)



    14 תגובות

    מיין תגובות
    1. 13

      כיף גדול
      תקופה הכי יפה בשנה
      בהחלט מכניס לאווירה

    2. 12

      כבר לקראת השבת בע"ה אכין, למה לחכות עד שבועות?

    3. 10

      חבל על הזמן
      תודה על הפירגון.
      חתיכת הסבר!

    4. 9

      חזרנו ממירון
      זה הזמן להתכונן רגשית לחג השבועות וכל השמחות

    5. 3

      נכון, ממש אווירת שבועות
      איזה כיף להתעסק בעיצוב ולא בקלוריות של העוגות

    6. 2

      ועוד משהו:
      הרבה יותר כיף להתעסק בעיצוב ולא בקלוריות של העוגות…..
      לא רק במושב אלא גם בעיר